Altid med på rejsen
Helt styr på skiene - og skiferien

26.

FEB

2018

Helt styr på skiene - og på skiferienen

    

    100 skirejsende på tur med en skiklub kræver god forberedelse
    og koordination. Der er mange detaljer at holde styr på under
    en sådan rejse og der vil ofte være ændringer, som hele tiden
    skal meldes ud om. Stine fra Skiklubben Hareskoven brugte
    TripMe RejseService til at give hurtig og effektiv adgang til
    relevante informationer for deltagerne.

 

Skiklubben Hareskoven er Danmarks største skiklub og arrangerer hvert år mange ture. Turene planlægges og gennnemføres af aktive medlemmer, som i deres fritid laver alt arbejdet med at arrangere turene. På én af åets ture, som gik til Kronplatz i Italien, var Stine arrangører og skulle sørge for, at de over 100 deltagere fik en god vinterferie. Der var en 50/50 fordeling mellem børn og voksne.

I en klub med ca. 2500 medlemmer, er der mange der ikke kender hinanden. Stine er glad for den sociale funktion og muligheden for at kommunikere sammen i TripMe RejseApp:

Det er rart at vide at alle deltagerne har mulighed for at kontakte hinanden via app’en for på den måde at finde hinanden og kommunikere direkte sammen både før og under rejsen.

Som arrangør af en rejse med så mange mennesker, benyttede Stine sig af, at kunne opdatere informationer ét sted, hvorefter det blev tilgængeligt for alle deltagerne. Det fungeredesom et godt supplement til at deltagerne mødtes til fælles spisning og 3ik informationer. Når informationerne var ajourførte og tilgængelige via app’en, var Stine sikker på, at deltagerne havde de ajourførte informationer lige ved hånden.

Feedback fra brugerne er, at de informationer der var lagt ind og tilgængelige var relevante. Nogle få dage før rejsen sendte Stine en hilsen til alle deltagerne via app’en. Det betragtede deltagerne som ”meget positivt” og ”god service”.

Som arrangør er det dejligt, at jeg kan gøre en forskel og med en lille hilsen byde alle velkommen, så deltagerne fra starten føler sig en del af gruppen. Så får alle en gladere ferie og det glæder mig efter al den tid der er brugt på planlægning og koordination.

 

Den mobile udvikling betyder store ændringer for rejsebranchen.
Udfyld og hold dig ajour:
Flere dokumenter
Kunderne siger..
Vasaløbet er langt mere end 90 km
1 år før Vasaløbet i Sverige løbes, går forberedelserne i gang. 4 busser, 4 overnatningssteder, 2 byer, +130 deltagere, tilmeldinger og masser af praktiske informationer skal koordineres og alle deltagerne skal informeres. Det er en kort rejse, med mange detaljer. TripMe RejseService hjalp både arrangør og deltagere.
Kunderne siger..
Helt styr på skiene - og skiferien
Når skirejsen står for døren skal alting fungere og være godt planlagt. I en skiklub som arrangerer mange rejser hvert år, og det er private personer der hver især planlægger turen, er det en stor udfordring. Stine valgte at bruge TripMe’s rejseservice til at lette en række af opgaverne under afholdelse af skiferien for 100 deltagere.
Kunderne siger..
Erhvervsrejse af højeste kvalitet
Når Second Wave arrangerer erhvervsrejser er der styr på alt. På en rejse til Italien for cykelglade erhvervsledere var TripMe RejseApp med til at give en eksklusiv og professionel oplevelse for deltagerne. Hele programmet og detaljer om rejseplan og meget mere var dermed altid med i lommen - også på det stramme cykeltøj under et cykelløb.
Værd at vide
Nyt fra branchen
Her lægger vi link til hvad andre skriver dels om relaterede ting i rejsebranchen, dels inden for app udvikling og den digital udviling i rejsebranceh.
Følg den mobile udvikling

Læs digitalerejsende.dk

Digitalerejsende.dk skrives af Jan, grundlægger af TripMe
Referencer
Second Wave Idræftsklub Skiklubben Hareskov Danmarks Skiforbund
Kontakt os
Find ud af hvor let og hurtigt du kommer i gang med TripMe!
Park Alle 30
3650 Ølstykke
Danmark
info@tripme.dk
+45 6065 9191
TripMe.dk varemærket ejes af
NoteMe Aps, CVR nr. 29315205
Vi kontakter også gerne dig. Skriv blot kontaktinfo her:
Reset